Puding Karamel
Bahan (A) karamel:
3 sudu besar gula kastor
1/4 cawan air panas
Masakkan gula hingga larut & perang.
Tuangkan air panas & pastikan gula karamel larut sepenuhnya dalam air.
1/4 cawan air panas
Masakkan gula hingga larut & perang.
Tuangkan air panas & pastikan gula karamel larut sepenuhnya dalam air.
Setelah larut, masukkan ke dalam loyang dan ketepikannya dahulu.
Bahan (B) pudding:
Bahan (B) pudding:
1 biji kentang saiz sederhana (rebus hingga empuk)
1 1/2 cawan susu cair
1/4 cawan air
1/2 cawan susu pekat
1 sudu teh esen vanila
secubit garam
* 5 biji telur Gred A
(dikacau perlahan jangan sampai berbuih)
Cara2:
Cara2:
1. Kisar semua bahan B kecuali telur.
2. Satukan hasil kisaran dengan telur.
3. Kacau sebati & tapiskan.
4. Tuangkan ke dalam loyang karamel tadi & kukus selama 20 min
p/s dimakan dengan buah peach (dalam tin) dan kismis...yummy yumster!!!
4. Tuangkan ke dalam loyang karamel tadi & kukus selama 20 min
p/s dimakan dengan buah peach (dalam tin) dan kismis...yummy yumster!!!
No comments:
Post a Comment